Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Festival Valník - 16. a 17. srpna 2024 – letní kino Slaný

Festival Valník - 16. a 17. srpna 2024 – letní kino Slaný

Vydáno: 04.08.2024 10:41 v sekci Aktuality - Czech Blade

Již dvacátý pátý ročník slánského hudebního open air festivalu Valník se uskuteční jako obvykle předposlední srpnový víkend v příjemném a útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném.
Název tradičního festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku.

Festival se stejně jako v posledních letech bude konat jako dvoudenní akce a vystoupí na něm třicet skupin. Dramaturgie vychází především z punk rocku a jeho odnoží, ale je jako obvykle dost pestrá a proložená styly jako ska, rock, folk, rock’n‘roll či hardcore.

I když je festival rockovou akcí, bude jednou z jeho hlavních hvězd písničkář POKÁČ, mimo jiné bývalý student slánského gymnázia. Dalšími velkými taháky jsou pak známé a oblíbené skupiny stylu ska STO ZVÍŘAT a FAST FOOD ORCHESTRA, po letech zavítá na Valník také ikona českého reggae, kapela ŠVIHADLO. Pomyslnou třešničkou na dortu by pak měla být legendární rocková parta MŇÁGA A ŽĎORP, patřící bezesporu mezi nejvýraznější hudební kapely české porevoluční éry se spoustou známých hitů, které už téměř zlidověly. Na Valník se pak vrací po předlouhých jednadvaceti letech.

Sekundovat budou české punkové legendy SPS a N.V.Ú. včetně předních kapel naší punkrockové scény, jimiž jsou především oblíbené a spolupořadatelské domácí slánské TOTÁLNÍ NASAZENÍ, z dalších potom žádané party jako PUNK FLOID, HOUBA, VISION DAYS, VOLANT s jejich tolik typickým saxofonem nebo Slováci BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ.

Rock šmrnclý špetkou punku nabídnou ZAKÁZANÝOVOCE a COVERS FOR LOVERS, do folk rocku zabrousí slánští DERATIZÉŘI, do rytmů ska potom PESHATA a ŽÁDNEJ STRES. A aby punk rocku nebylo málo, ve svižných rytmech zahrají také ŠVINDL, MZH, NÍZKÁ ÚROVEŇ nebo ZPUTNIK.

Vyznavače tvrdší hudby jistě potěší nejen legendární NAŠROT, ale i další kapely podobného ražení jako například hardcorové smečky KONFRONT nebo JUST WÄR.

V rámci tradiční podpory regionální scény vystoupí také například místní známé a kultovní kapely DILEMMA IN CINEMA, SVOLOČ, S.N.A.D. či mladíci ROZKVĚTY.

Z mladší generace kapel se jako host opět představí zástupce soutěže Skutečná liga, jímž bude tentokrát skupina WOTAZNÍK.

VALNÍK 24_plakát

Facebook VALNÍK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
THE ECHOES zvou na jedinečnou akci v jízdárně ve Světcí THE ECHOES zvou na jedinečnou akci v jízdárně ve Světcích
Vydáno: 08.09.2024 v sekci Aktuality
Tachovská pop-rocková skupina THE ECHOES chystá na neděli 22. září akci v unikátních prostorách druhé největší jízdárny v Evropě, která se nachází ve Světcích u Tachova. Kapela se na toto mimořádné místo vrátí po třech... číst dále
Kapela TOP DREAM COMPANY si ke dvacátým narozeninám Omylem nadělila nový videoklip Kapela TOP DREAM COMPANY si ke dvacátým narozeninám Omylem nadělila nový videoklip
Vydáno: 07.09.2024 v sekci Aktuality
Česká přední funk-popová skupina TOP DREAM COMPANY slaví dvacáté narozeniny. Velký narozeninový koncert se uskuteční 26. září v legendárním pražském Lucerna Music Baru za účasti hvězdných hostů. Kapela předčasně a zřejm... číst dále
NIAKARA křtí nový maxisingl ve Futuru NIAKARA křtí nový maxisingl ve Futuru
Vydáno: 07.09.2024 v sekci Aktuality
NIAKARA se po roce vrací zpět na místo činu, kde se začala formovat budoucnost kapely. Futurum ji přivítá v pátek 11. října 2024. Součástí koncertu bude křest maxisinglu "Anunnaki". Kapelu Niakara založil baskytarista Zdeněk Kub... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále